Terugblik: Vocalis 100 jaar

Op 24 april 1919 werd Vocalis werd opgericht als 'Kerkkoor der Hervormde Gemeente te Schiedam'. Tijdens het 'Ivoren' jubileumjaar 2019 liet het koor zien en horen dat het de tand des tijds goed heeft doorstaan. Het koor pakte groots uit met twee bijzondere optredens waarvan je hier een impressie ziet.

Op 30 maart 2019 was er een speciaal jubileumconcert. Onder begeleiding van het Holland Kamer Orkest en organist Rien Donkersloot bracht het koor onder andere het "Requiem" van John Rutter en "Psalm 100" van Felix Mendelssohn Bartholdy ten gehore. Sopraan Anneke Bliek nam de solostukken voor haar rekening.

In november stond tijdens een groots opgezette dienst de Bachcantate "Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit" centraal. De begeleiding van Collegium Delft, organist Adriaan Hoek en solisten Anneke Bliek (sopraan), Annette Vermeulen (alt), Jelle Leistra (tenor) en Jan Douwes (bas) zorgden voor een indrukwekkende afsluiting van het jubileumjaar.

Foto's © Nils Boeser

Felicitaties voor de jarige

Burgemeester Lamers van Schiedam

Bij beide optredens wachtte de koorleden een verrassing.
Tijdens het jubileumconcert feliciteerde de heer Van der Gaarden van de Koninklijke Christelijke Zangersbond (KCZB) het koor. Het koor ontving het beeldje "Applaus".
In november waren er bloemen namens de kerk en kwam burgemeester Lamers de eeuwling persoonlijk feliciteren. Hij bood alle koorleden een presentje aan namens de gemeente Schiedam.

Jubileumconcert Vocalis 100 jaar

 

Cantatedienst 17 november 2019